پیشگیری از بیماری‌ها پیشنهاد سایت چمونه سلامت و تندرستی

راهکارهای تقویت سیستم ایمنی

داشتن شیوه زندگی سالم باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی می‌شود؛ به ویژه موارد زیر از اهمیت زیادی برخوردارند:

۱- داشتن آرامش روحی
۲- غلبه بر استرس
۳- خواب کافی و منظم
۴- پرهیز از مصرف و قرار گیری در معرض دخانیات مثل سیگار ، قلیان و …
۵- فعالیت فیزیکی منظم
۶-پیشگیری از افزایش نامتناسب وزن
۷- نوشیدن آب کافی
۸- تغذیه سالم شامل ریز مغذی ها ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و‌املاح که در ادامه به تفضیل شرح داده خواهند شد.

پیروی از رژیم غذایی دارای تعادل و تنوع برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است ، البته مصرف نابجای مکمل های دارویی در این زمینه برای افراد سالم توصیه نمی‌شود و استفاده منظم از برخی از مواد غذایی در این مورد توصیه می‌شود:

  • مواد غذایی حاوی ویتامین A از جمله سبزیجات دارای برگ سبز تیره مانند اسفناج ، سبزیجات زرد یا نارنجی رنگ مانند کدو حلوایی ، هویج ، فلفل دلمه ای نارنجی و میوه های های دارای رنگ زرد .
  • مواد غذایی حاوی ویتامین B از جمله جوانه گندم و انواع حبوبات
  • مواد غذایی حاوی ویتامین C از جمله همه انواع میوه و سبزیجات به ویژه گوجه فرنگی ، کیوی ، مرکبات و کلم بروکلی و ..
  • مواد غذایی حاوی ویتامین E از جمله جوانه گندم ، روغن های گیاهی ، دانه های روغنی مانند تخمه کدو و تخمه آفتاب گردان و انواع آجیل
  • مواد غذایی حاوی آهن مانند تخم مرغ ، حبوبات و گوشت
  • مواد غذایی حاوی روی (زینک) مانند جوانه گندم ، تخم مرغ ، دانه های روغنی ، انواع مغز ها به ویژه گردو
  • مواد غذایی حاوی کلسیم مانند لبنیات ، سویا ، کنجد ، تخمه آفتاب گردان ، بادام و سبزیجات دارای برگ سبز
  • مواد غذایی حاوی منیزیوم مانند دانه های روغنی مانند تخمه کدو ، تخمه آفتاب گردان ، انواع آجیل ، میوه هایی مانند انجیر و سیب درختی

برخی مواد غذایی به خاطر دارا بودن انتی اکسیدان و سایر مواد مفید می‌توانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند . عمده ی این مواد عبارتند از زنجبیل ، زعفران ، سیر ، دارچین ، رزماری ، پیاز ، جعفری ، زردچوبه و … البته این مواد باید به صورت تازه و طبیعی استفاده شوند و استفاده از پودر های خشک شده ی آنها تاثیر چندانی ندارند.

عسل از مواد غذایی مفید و دارای خواص آنتی اکسیدانی و همچنین ضد ویروس و باکتری است که با خارج کردن رادیکال های آزاد از بدن میتواند در پیشگیری از بسیاری بیماری های عفونی موثر واقع شود.

اسید های چرب امگا ۳ و امگا ۶ موجود در مواد غذایی در حضور برخی ویتامین ها و املاح به موادی دارای خواص شبه هورمونی به نام پروستاگلندین ها تبدیل می‌شوند . این مواد در تنظیم فعالیت گلبول های سفید و دفاع بدن در مقابل عفونت های مختلف تاثیر دارند . با توجه به اینکه بدن قادر به ساختن این اسید های چرب نمی‌باشد، لازم است از طریق مواد غذایی مصرفی از جمله روغن های گیاهی ، انواع آجیل ، دانه های روغنی ( تخمه آفتابگردان و کدو و .. ) ، ماهی و‌ میگو.

سلامتِ همه ی آفاق در سلامتِ توست… ❤

منبع: CDC

سیده فاطمه سادات مدنی
سیده فاطمه سادات‌ مدنی ( Seyedeh Fatemeh Sadatmadani ) هستم؛ دانشجوی پزشکی. علاقمند به زیبایی های دنیای شگفت انگیز علم پزشکی، پژوهش و فعالیت های علمی. من بسیار خوشحال و مفتخر میشم که بتونم در راه آگاهی بخشی سلامت و تندرستی در کنار شما عزیزان باشم. سلامتِ همه ی آفاق در سلامتِ توست... ❤

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *