پیشنهاد سایت چمونه سلامت و تندرستی ورزش و سلامت فیزیکی

هرم فعالیت بدنی چیست؟

در مورد هرم فعالیت بدنی چه می دانید؟

هرم فعالیت بدنی راه خوبی برای به تصویر کشیدن انواع مختلف فعالیت ها و میزان دخیل بودن هر یک در ایجاد تندرستی و آمادگی جسمی است.

در این هرم، فعالیت های بدنی قسمت های پایین، بیشتر و فعالیت های بدنی قسمت های بالاتر، کمتر انجام می شوند. رعایت این هرم به کسب آمادگی جسمانی و تقویت آن منجر می شود.

چهار سطح هرم بر اساس میزان نتایج مفید حاصل از فعالیت بدنی منظم ، مشخص شده است.

فعالیت های قاعده هرم

فعالیت هایی که تأثیر و سیعی برتندرستی جامعه و گروه کثیری از مردم دارند، درقاعدة هرم هستند.

‎هر نوع فعالیتی که بخشی از زندگی عادی و روزمره باشد، جزء این گروه محسوب می شود و به آن« فعالیتهای بدنی روزمره زندگی» می گویند. این گروه از فعالیت ها تاثیر مثبت زیادی برای تندرستی، آمادگی جسمی و حفظ سلامتی دارند.

فعالیت های سطح دوم هرم

فعالیتهای پرتحرک (هوازی) و ورزش های فعال در زمان نسبتاً طولانی و با شدت معینی انجام می شوند.

این فعالیت ها برای آمادگی قلبی‌عروقی و کنترل وزن و مفید هستند. پیاده روی سریع، دویدن، دوچرخه سواری، شنا، حرکات موزون هوازی در این‌گروه قرار می گیرند. برخی ورزشها وبرنامه های تفریحی فعال مانند انواع ورزشهای با توپ (بسکتبال، تنیس، والیبال)، کوهنوردی و صخره نوردی جزء این گروه طبقه بندی می شوند. این دسته فعالیت ها در مجموع باید در اکثر روزهای هفته (نهایتا 3 تا5 روز) انجام شوند. مدت انجام این فعالیت ها حداقل باید 30 دقیقه و با شدتی معادل تند راه رفتن باشد.

فعالیت های سطح سوم هرم

‎تمرینات کششی، انعطاف پذیری و قدرتی جزء این گروه محسوب می شوند.

تمرین های کششی تمرین هایی هستند که به انعطاف پذیری شما کمک می کنند.

باید حداقل 2 روزدر هفته انجام شوند. از آنجا که تمرین های پایین تر هرم تأثیر چندانی در بهبود انعطاف پذیری ندارند، انجام این تمرین ها ضروری هستند.

‎تمرین های قدرتی و استقامت عضلانی تمرین هایی هستند که به طور اختصاصی برای ایجاد  قدرت و استقامت عضلانی طراحی شده اند.

این تمرین ها شامل کشش عضلات تا انتهای محدوده حرکتی مفاصل و یا میزانی است که شخص احساس کشیدگی در عضلات می کند و مطلوب ترین حالت اعمال کشش بر عضله به مدت30 ثانیه به طور مداوم می باشد.

‎فعالیت های سطح چهارم هرم

‎استراحت یا فعالیت هایی که با تحرک همراه نیست مانند دیدن تلویزیون، بازیهای کامپیوتری یا سرگرمی هایی که بدون تحرک می باشند در رأس هرم فعالیت بدنی جای دارند. بدین معنی که باید کمترین زمان ممکن از میزان فعالیتهای شخص به این گونه فعالیت ها اختصاص یابد و بیش از ۲ ساعت در شبانه روز نباشد.

منبع: ورزش وفعالیت بدنی منظم تالیف دکتر حامد فرساد و همکاران

سیده فاطمه سادات مدنی
سیده فاطمه سادات‌ مدنی ( Seyedeh Fatemeh Sadatmadani ) هستم؛ دانشجوی پزشکی. علاقمند به زیبایی های دنیای شگفت انگیز علم پزشکی، پژوهش و فعالیت های علمی. من بسیار خوشحال و مفتخر میشم که بتونم در راه آگاهی بخشی سلامت و تندرستی در کنار شما عزیزان باشم. سلامتِ همه ی آفاق در سلامتِ توست... ❤

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *