پیشنهاد سایت چمونه چشم

پرش پلک (myokymia)

تقریبا تمام افراد در زندگی حداقل یک بار پرش پلک رو تجربه کردن.
پرش پلک در اصطلاح پزشکی myokymia نامیده میشه. وقتی عضله ای که درحال استراحت هست به طور مکرر و خود به خود منقبض بشه باعث ایجاد myokymia میشه و شایعترین عضله ای در بدن که این اتفاق براش میفته عضله دور چشم هست.

عضله ی شماره ی 2 در این تصویر که با فلش نشان داده شده است؛ عضله ی حلقوی دور چشم ( orbicularis oculi ) می باشد.

شایعترین علت پرش پلک خوشخیم است، مثل:

  • استرس
  • خستگی
  • بدون هیچ علتی ( ایدیوپاتیک)

این موارد خوشخیم بدون درمان پس از چند روز برطرف میشه و معمولا نیاز به مراجعه به پزشک نداره ،اما مواردی هستن که حتما باید به پزشک مراجعه کنیم اما اونا چه مواردی هستن؟
 زمانی که نه فقط عضله دور چشم بلکه عضله کل صورت یا حتی بدن دچار این حالت بشه یا زمانی که خیلی طول بکشه و به درمان های معمول مقاوم باشه در این موارد حتما باید به پزشک مراجعه کرد.

شایعترین علل بدخیم:  

  • مولتیپل اسکلروزیس
  • گیلن باره
  • تومورها

البته این به این معنی نخواهد بود که اگر فردی پرش کل صورت داشت یا به درمان معمول پاسخ نداده یعنی این بیماری ها رو داره.این فقط به این معنی هست که باید به پزشک مراجعه کنه.‌

منبع: Medscape , Uptodate

سیده فاطمه سادات مدنی
سیده فاطمه سادات‌ مدنی ( Seyedeh Fatemeh Sadatmadani ) هستم؛ دانشجوی پزشکی. علاقمند به زیبایی های دنیای شگفت انگیز علم پزشکی، پژوهش و فعالیت های علمی. من بسیار خوشحال و مفتخر میشم که بتونم در راه آگاهی بخشی سلامت و تندرستی در کنار شما عزیزان باشم. سلامتِ همه ی آفاق در سلامتِ توست... ❤

2 پاسخ به “پرش پلک (myokymia)”

    1. سلام خانم‌حلما. در موارد خوش خیم که عللی مثل استرس و خستگی مطرح هست که نیازی به درمان دارویی نیست و ازطریق استراحت و کنترل استرس و آرامش که عوامل زمینه ای هستن حل میشه اما در مواردی که علل بدخیم مطرح هست حتما توصیه داریم به چشم پزشک مراجعه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *